Category: Fort Werk IV In het nieuws

Rondvlucht over Fort Werk IV 2013 »

Wilt u een mooi filmpje bekijken van  een trouwerij op het fort, dan moet u deze beslist bekijken. Schitterend!

Rondvlucht over Fort Werk IV, prachtig in beeld gebracht!

Fort Werk IV doelwit vandalen »

Artikel verschenen in het Bussums Nieuws van woensdag 25 september

we kunnen het niet alleen

Nieuw dak artillerieloods »

Uit het coöperatiefonds Rabobank Noord Gooiland heeft het bestuur van Beheer Werk IV aan de Abraham Kuyperlaan € 5.633,- gekregen voor het herstel van het dak van de artillerieloods. Deze week heeft voorzitter Johan Cnossen uit handen van Gerard Schavemaker van de Rabobank de symbolische cheque ontvangen in gezelschap van de medewerkers van Herstelling Gooi en Vechtstreek. Op de achtergrond zijn de eerste resultaten zichtbaar.

Het bestuur van Beheer Werk IV is stapje voor stapje bezig met de restauratie van het fort aan de Abraham Kuyperlaan. Dit jaar staat het herstel van het dak van de artillerieloods op het programma. Hiertoe heeft het bestuur al weer jaren geleden een grote partij dakpannen van Dudok Wonen gekregen en staat de stichting Herstelling die de onderhoudswerkzaamheden op het fort voor haar rekening neemt, garant voor het daadwerkelijk leggen van de pannen. Wat nog ontbrak was de financiering van de bijbehorende materialen als panlatten, planken ter vervanging van de rotte delen en isolatie.

Het bestuur van Beheer Werk IV is dan ook erg blij dat de commissie Coöperatiefonds van Rabobank Noord Gooiland vorig jaar hun project heeft genomineerd en dat leden van de bank erop gestemd hebben. Stichting Beheer van Werk IV in Bussum heeft uiteindelijk een donatie van € 5.633,- mogen ontvangen.

Rabobank Noord Gooiland is als coöperatieve bank betrokken bij de lokale samenleving. Als bewijs van die betrokkenheid gebruikt de Rabobank een deel van haar winst om lokale projecten te ondersteunen via het Coöperatiefonds. In 2010 hebben leden van de bank het project herstel van de kap van de Artillerieloods op het terrein van Werk IV in Bussum ingediend om zo in aanmerking te komen voor een donatie uit dit Coöperatiefonds.