Activiteiten

Culturele Parade op 10 september 2017
van 12.00 tot 17.00 uur — Entree is gratis!!

Tijdens het Fortenfestival én het Open Monumentenweekend organiseert Vernissage op Fort Werk IV een culturele parade:

” Ode aan Amor”
De opening van de middag zal in handen zijn van Duo La Primavera. Dit harp sopraan duo brengt u in zuidelijke sferen met een hartstochtelijk programma waarin lief en leed elkaar in hoog tempo afwisselen. Op theatrale wijze voert het u vanuit Bussum naar Italië, Spanje en Frankrijk, het hart achterna…..

U kunt onder meer genieten van een beeldenexpositie, diverse mooie wijnen (Wijnkoperij Bloem zal aanwezig zijn) optredens van Bandsection8 en de Dirt Road music band EN het prijswinnende jeugdkoor koor Snowe!, diverse exposanten, culinaire verassingen en nog veel meer.

Verder gratis rondleidingen over Fort Werk IV met achtergronden over de historie en mooie verhalen deze zijn gratis en om 14.00, 15.00 en 16.00 uur

Kom langs en laat u aangenaam verassen!

Rondwandeling en Fietstochten

Kinderfeestjes bij Fortwerk IVFort Werk IV  is het hele jaar open. U kunt op eigen gelegenheid  een rondwandeling maken over het fort. De te downloaden versie geeft een route aan over het fort met uitleg over de belangrijkste uitzichtpunten met hun achtergrond. Leuk om kennis te maken met het fort!

Download de rondwandeling.

U  kunt ook een fietstocht maken langs de verboden kringen van Bussum en Naarden, die voert vanaf Fort Werk IV naar Naarden Vesting. Ook hier een downloadbare versie met de route en achtergrondinformatie.

Download de Verboden Kringen route.

Wilt u een fietstocht maken door het gehele Fortenland waarbij u alle forten uit de regio aandoet? U kunt starten op de hoge zandgronden van Fort Werk IV of juist bij water van het Muiderslot in Muiden. Klik op de afbeelding om doorgelinkt te worden naar de website van Fortenland voor een overzicht en route door het Gooi en de Vechtstreek.

Download de Fortenland fietsroute